Cilt PRP

cilt prp nedirPRP Nedir?

PRP (Platelet Rich Plasma) kişiden alınan bir tüp kanın santrifüj işleminden sonra platelet denilen kanın pıhtılaştırıcı hücrelerinin ayrıştırılıp konsantre bir şekilde plazma içinde elde edilmesidir.

Plateletler vücudumuzdaki hasar görmüş dokuların onarımı ve de hızla iyileşmesini sağlamak için “büyüme faktörlerini” yapısında bulunduran kan bileşenleridir. Dokularımızda bir hasar oluştuğu anda kanımızdaki plateletler bu bölgede toplanarak hızlı bir onarım sürecine girerler, PRP uygulamanın temel amacı ise bu hedef dokuya kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan çok daha fazla sayıda plateleti sağlayabilmektir. Bu sayede hasarlı dokunun onarımı daha hızlı ve daha iyi bir şekilde olur. Çünkü bu yöntem ile elde edilen plateletlerin yoğunluğu kandakinden 2 ila 4 kat fazladır.

Vücudun Hangi Bölgelerine PRP Uygulanabilir?

PRP en fazla yüz, boyun ve saçlı bölgeye uygulanır. Ayrıca dekolte bölgesi, eller, bacak içleri ve kollar gibi diğer vücut bölümlerine de uygulanabilir.

Deriyi gençleştirici etkisi PRP uygulamasının hemen ardından parlak ve canlı bir görünümle belirgin hale gelir.

Cilt PRP Tedavisi Nasıl Yapılır?

PRP özel tüplere alınan kanın santrüfüj ile ayrıştırılmasından elde edilir. Bu elde edilen plateletten zengin plazma içeriği kişinin cildine enjekte edilir. İşlem öncesi ağrı olmaması için lokal anestetik krem uygulaması yapılarak hasta konforu sağlanır. İşlem 15 - 20 dk sürer.

Cilt PRP Tedavisi Kaç Seans Önerilir?

Bir kür PRP 2 hafta aralarla uygulanan 4 seans ile tamamlanır. Daha sonra 6 ayda bir tek doz tekrarı önerilir. Tam etki bir kür tamamlandıktan sonra görülür. Cilt daha ışıltılı, daha canlı ve daha genç gözükür. İlk seanstan sonra elde edilen sağlıklı ve canlı görünüm bir süre sonra azalabilir. Bu nedenle ard arda uygulamalar yaptırılması ve gençleştirici etkinin depolanması gereklidir.

Elde Edilen Sonuçlar Ne Kadar Kalıcıdır?

Bir kür ile elde edilen ciltteki düzelme bir yıl kadar kalıcıdır. Her yıl bir kürün tekrarlanması ciltteki iyileşmenin devamlılığı açısından oldukça faydalıdır.

PRP Tedavisinin Yan Etkisi Var Mı?

Hastanın kendi kanından elde edildiği için alerjen değildir. Yan etkisi yoktur. Uzmanlar tarafından yapılması önem taşır. Uygulama öncesi cilt analizinin iyi yapılması, kanın iyi analiz edilmesi ve trombositlerin nitelikli, steril ve uygun şekilde hazırlanması önemlidir.  Uygulama sonrasında hafif kızarıklık oluşmasın normaldir. İşlem sonrası uygulama yapılan bölgenin o gün yıkanmaması ve güneşten korunması tavsiye edilir.

PRP Kimlere Yapılamaz?

Hamileler, emziren anneler, kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerde, kollejen doku hastalıklarında ve kronik enfeksiyon hastalarında PRP uygulaması yapılamaz.

PRP Tedavisinin Fayda ve Avantajları Nelerdir?

Bedende hâlihazırda bulunan onarım ve yenileme hücrelerinin, çoğaltılarak, vücutta ihtiyaç olan bölgeye transfer edilmesi nedeniyle doğaldır. Kişinin kendi hücrelerinden elde edildiği için alerjik reaksiyonlara neden olmaz. Doku hasarlarının onarımı sağlar. Uygulandığı alana esneklik ve parlaklık kazandırır. Kollajen üretimini artırır ve uzun süreli etkiye sahiptir.

PRP işlemi ile ilgili merak ettiğiniz konuları Cyprus Medi uzman ekibine sorabilir, sorunuzla ilgili öneriler isteyebilirsiniz. Bize ulaşmak için web sitemizde yer alan iletişim formunu kullanabilir ya da (+90) 392 365 55 56  numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Bize Ulaşın

CyprusMedi Medikal Estetik Merkezi - GAZİMAĞUSA

Adres: Mustafa Kemal Bulvarı, New Life Apt. (Yaşam Hastanesi Yanı) Kat:2, 01960 Gazimağusa

+90 (392) 365 55 56

+90 (533) 831 10 30

Email: [email protected]

 

CyprusMedi Medikal Estetik ve Saç Ekim Merkezi - LEFKOŞA

Adres: Nazım Hikmet Cad. Aydemet Mah. Blok No:44 Kat:1, Lefkoşa / Metehan - Omag Intense

Çalışma Saatleri

Pazartesi - Cuma: 09:00 - 19:30

Cumartesi: 09:00 - 19:30

Pazar: Kapalı

Bizi Takip edin

Facebook

Instagram