Alın Dolgusu
Yaşlanma ile birlikte cildimizde de bazı değişiklikler meydana gelir. Özelliklede yüz bölgesinde cilt elastikiyetini kaybeder, kollojen üretimi yavaşlar ve eskisi gibi dolgun yüz hatlarına sahip olamayız. Bu durum mimik hareketlerinin en yoğun olduğu alın bölgesinde meydana gelir.
Mimik hareketleri, yoğun güneş ışını ve yaşla birlikte alnımızda enine çizgiler oluşmaya başlar. Bu çizgilerin oluşumunu genç yaşlarda engellemek için toksin uygulaması önerilse de, ileriki yaşlarda artık oturmuş alın kırışıklıklarına sahip olan kadın ve erkeklerde toksin uygulamasının ardından alın dolgusu takviyesi tavsiye edilmektedir.
Uygulama ile yüzde daha çekici, daha estetik bir görünüm kazanılması amaçlanır.
Alın Dolgusu Ne İşe Yarar?
Alın dolgusu alın bölgesindeki kırışıklık izlerinin açılmasında, nem ve elastikiyet kaybının giderilmesinde, doğuştan olan asimetrilerin düzeltilmesinde, yüzün altın oranına göre alnın geride olması gibi durumlarda alının doldurulmasında kullanılır.
Alın Bölgemizde Kırışıklıklar Neden Meydana Gelir?
- UV IŞINLARI
Genellikle açık tenli kadın ve erkeklerde uzun süre korumasız UV ışınlarına maruz kaldığında alın ve yüzde kırışıklıklar meydana gelir. Ülkemizde bol güneş olduğu için erken yaşlanma ve kırışıklıklar kaçınılmazdır.
- MİMİK HAREKETLERİ
Yüzümüzde farkında olmadan şaşırdığımızda, kızdığımızda, güldüğümüzde en çok mimik yaptığımız bölgemiz alnımızdır. Bu mimiklerden dolayı yüz kaslarımız kasılır ve alın bölgesinde kırışıklıklar meydana gelir.
- SAĞLIKSIZ BESLENME, SİGARA VE ALKOL TÜKETİMİ
Sağlıksız beslenme, sigara ve alkol tüketimi cilt yapısının bozulmasına, cilt kalitesinin kötüleşmesine sebep olur. Bu bozulmalar genel olarak yüz bölgemizde kırışıklıklara neden olur.
- AZ SU TÜKETİMİ
Vücudumuzun ve cildimizin kurumaması ve esnekliğini kaybetmemesi için günde en az 2 litre su tüketilmelidir.
Alın Dolgusu Uygulaması Kimlere Yapılır?
Kişinin alın bölgesinde mimik hareketleri dışında istirahat pozisyonundayken enine kırışıklıklar görünüyorsa veya alın bölgesi doğuştan geride ise alın dolgusu uygulaması yapılabilir.
Alın Dolgusu Uygulaması Nasıl Yapılır?
Alın dolgusu uygulaması yaparken önce cilt temizlenir. Ardından uygulama sırasında ağrı olmaması için lokal anestezi etkisi yaratan krem sürülür. Uyuşma etkisi görüldükten sonra dolgu uygulama bölgeleri belirlenir. Şekillendirme amaçlı alın dolgusunda genellikle kanül adı verilen, dokuya zarar vermeyen künt uçlu aparatlar kullanılır. Kanüller yardımı ile kırışıklıkların içerisine yavaş yavaş dolgu enjekte edilir ve kırışıklıkların açılması sağlanır.
İşlem ortalama 10 dakika kadar sürer ve günlük yaşantınıza engel olmaz.
Alın dolgusu işlemi sırasında diğer estetik işlemler, toksin uygulamaları, gözaltı ışık dolgusu, çene dolgusu gibi dolgu uygulamaları rahatlıkla planlanabilir ve uygulanabilir.
Alın Dolgusu Uygulamasından Önce Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Alın dolgusu yaptırmadan önce eğer düzenli bir ilaç kullanıyorsanız hekiminize bildirmeli, kan sulandırıcı, ağrı kesici, antibiyotik gibi ilaçlar kullanılıyorsa hekiminizin bilgisi dâhilinde bir hafta ara vermelisiniz.
Alın Dolgusundan Sonra Nelere Dikkat Etmeliyiz?
İlk 24 saat makyaj yapmamalısınız.
Alın bölgesine 8 saat su değmemelidir.
İlk bir hafta yüz üstü uyumamalı ve yüz masajı uygulanmamalıdır.
İlk bir hafta hamam, aşırı buharlı banyo, ağır egzersiz gibi faaliyetlerden uzak durmalısınız.
İki hafta boyunca bol su tüketip uygulamanın etkisini artırmalısınız.
Alın Dolgusunun Etkisi Ne Zaman Görülür?
Alın dolgusunun etkisi işlemin hemen sonrasında görülür. Çizgileri maksimum doldurma ve tamir etme yeteneği ise 2-3 haftanın sonunda gerçekleşir. İlk iki hafta bol su tüketildiği takdirde dolgunun etkinliği artar, cilde nem ve parlaklık gelir.
Alın Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadardır?
Her medikal estetik işlemde olduğu gibi alın bölgesine yapılan dolgu uygulamaları da kalıcı değildir. Kalıcılık hastaya göre (mimik durumu, kilo alıp verme, kronik hastalık, ilaç kullanımı, stres ve sıkıntı, kullanılan malzeme tipine) değişiklik göstermekle beraber ortalama 9-18 ay arası değişmektedir.
Alın Dolgusunda 2. Seansa Gerek Var Mı?
Alın dolgusu tek seanslık bir işlemdir. İşlem yapıldıktan 14 gün sonra hastalarımız kontrol randevusuna gelir. Eğer gerekli görülürse rötuş uygulaması yapılır.
Alın Dolgusunu Tekrar Yaptırabilir Miyim?
Dolgu uygulaması tekrarlanan bir işlemdir. Her uygulama sonrası dolguların kalıcılığı geçtikten sonra cilt altında belirli bir miktar dolgu kalır ve birkaç uygulama sonrasında alın dolgusunun kullanım ömrü uzar ve kırışıklıklarınızda gözle görülür şekilde tedavi edilir.
Alın Dolgusunun Yan Etkisi Var Mı?
Alın dolgusu işleminden sonra hassas bir cilde sahipseniz kızarıklık ve hafif şişkinlik olabilir. Bu durumda buz uygulaması yapılır ve kızarıklığın önüne geçilir. Alın dolgusu uygulamasında kullanılan madde hyalüronik asittir. Hyalüronik asit ciltte doğan olarak bulunun su tutan, dolgunluk görünümü sağlayan bir maddedir. Bu nedenle insan sağlığına herhangi bir yan etkisi yoktur.
Alın Dolgusunu Kimler Yaptıramaz?
Alın dolgusu hamile ve emziren annelere önerilmez.
Alın dolgusu başka hangi işlemlerle kombine edilebilir?
Altın iğne
Mezoterapi
Toksin Uygulaması
İp uygulaması
PRP
Kıbrıs Alın Dolgusunun Ücreti Nedir?
Öncelikle alanında uzman bir profesyonele danışarak yapılacak işlemleri öğrenmek ve fiyat almak en doğru yaklaşımdır.
Alın dolgularında fiyatlar genellikle kullanılacak malzemenin miktarına ve bölgenin genişliğine göre değişir.
Randevu ve bilgi almak için (+90) 392 365 55 56 numaralı telefondan kliniğimizi arayarak "Alın Dolgusu" fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.