Nazolabial Dolgu
Nazolabial çizgi ya da diğer bir ismi ile nazolabial oluk, burun tabanı ile ağız köşesi arasında uzanan çizginin ismidir. Gençlik çağında bile var olan, gülümseyince belirginleşen nazolabial çizgiler yaşlanma sürecinde yaş ilerledikçe olan yanak sarkması ile derinleşir.
Nazolabial çizgilerin belirginleşmesi ile birlikte bireylerin yüzlerinde mutsuz ve yorgun bir ifade oluşur. Bu da insanların asık suratlı ve oldukça yaşlı görünmelerine sebep olmaktadır.
Nazolabial dolgu; gülme çizgilerinin neden olduğu yorgun ve mutsuz ifadeyi değiştirmek, konuşurken ve gülerken daha genç görünmek ve pozitif bir enerji yaymak isteyenlerin, tüm bu arzularını, küçük bir dokunuşla gerçekleştirebilir.
Nazolabial dolgu derin çizgilerin giderilmesinde en acısız, pratik ve başarılı yöntemdir.
Nazolabial Dolgu Nedir?
Etken maddesi Hyaluronik asit olan nazolabial dolgu, gülme çizgilerine uygulanır. Ağız kenarındaki mutsuz ifade silinir, gülüşünüz ve ağız çevreniz gençleşir.
Bu dolguların etken maddesi ise hyaluronik asittir. Bu madde enjekte edildiği bölgede hücrelerin içine su çekip buradaki dokuların çok daha dolgun ve canlı bir görünmesini sağlamaktadır.
Nazolabial çizgilerin derinliğine göre dolgu farklı cilt katmanlarına enjekte edilmektedir. Su çekme yeteneği sayesinde Hyaluronik asit, uygulandığı bölgenin dolgunlaşmasını sağlar. Nazolabial bölgede doku kaybı nedeniyle oluşan derin çizgiler dolar, cilt canlanır, gerilir ve çok daha dolgun ve canlı bir görünüm kazanır.
Nazolabial Dolgu Kimlere Uygulanabilir?
Her yaştan yetişkin kadın ve erkek, dileği zaman, nazolabial dolgu ile gülme çizgilerine veda edebilir. Yanaklardaki çökme, nazolabial bölgede kırışıklık ve derinleşmeyi daha fazla ortaya çıkarmaktadır. Bu iki tip durumun görüldüğü kişilere özellikle nazolabial dolgu tavsiye edilir. Nazolabial dolgu, engelleyici bir hastalığı olmadığı sürece genç - yaşlı herkese uygulanabilir.
Nazolabial Dolgu Ne Zaman Yapılır?
Nazolabial dolgular söz konusu olduğunda genellikle geç kalınır oysa çizgiler derinleşmeden müdahale etmek hem daha az dolgu ile sorunu çözmemizi sağlar hem de kırışıklıkların derinleşmesini engeller.
Yüzün herhangi bir noktasında meydana gelen doku kaybı ve/veya cilt sarkması, zamanla tüm dokuları doğru aşağıya çeker. Bu sebeple ağız kenarında oluşan dikey çizgilere ne kadar erken müdahale edilirse o kadar erkenden yaşlanma karşıtı koruma sağlamış oluruz.
Nazolabial bölge yüzde en çabuk sarkmaya meyilli alanların başında gelmektedir. Bu nedenle nazolabial bölgeye erken yaşta müdahale etmek, estetik açıdan büyük önem taşımaktadır. Bunun için yüzün gerginliğini sağlayacak lifting müdahaleleri ve elmacık kemiklerinin gereken volümün kazandırılması, nazolabial dolgu müdahalesinden önceki adım olmalıdır.
Nazolabial Dolgu Nasıl Yapılır?
Nazolabial çizgi bölgesi yüzde damarlanma açısından zengin bir bölgedir. Nazolabial dolgu esnasında anatomiye hakim kişiler tarafından yapılmazsa damar içi enjeksiyonlar başa gelebilmekte, bu durum ise kısmi doku kaybı gibi ciddi durumlarla karşı karşıya kalınmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle nazolabial dolgu bu alanda uzman kişilerce, sterilizasyon şartlarına dikkat edilerek çok dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.
Nazolabial dolgu uygulaması öncesi cilt temiz hale getirilir ve uygulama bölgesi anestezik kremle uyuşturulduktan sonra kişiye özel oluşturulan tedavi protokolü uygulanır.
Hyaluronik asit ile yapılan nazolabial dolgu burun, iç yanak, dudak kenarları ve gülüş analizi edilerek gerçekleştirilir. Anestezi sonrası dolgu işlemi 10-15 dakika içinde tamamlanır.
Dolgu uygulamalarının en önemli kısmı, uygulama öncesi gerçekleştirilen estetik ve altın oran muayenesidir. Nazolabial dolgu öncesi yüzün tamamında bir estetik oran değerlendirilmesi yapmak gerekir. Bu sayede örneğin nazolabial dolgu yapmadan önce elmacık kemiği dolgusu ile yüzün belli oranda lift etmesini ve gülme çizgilerinin hafiflemesini sağlayabiliriz. Böylece nazolabial çizgilere uygulanacak dolgu miktarını azaltmış oluruz ki bu da cildin yükünü azaltır ve çok daha doğal bir görüntü elde etmemizi sağlar.
Diğer dolgu uygulamalarından farklı olarak nazolabial dolguda tek seferde maksimum dolgu verilmesi tercih edilmez. En doğal ve sağlıklı sonucu elde etmek için daha az hacimli bir uygulama yapılır. Hastanın gülümsemesinde ve mimiklerinde bir değişiklik olup olmadığı gözlemlenir. Bu süreçte nazolabial bölgedeki derinliğin tamamen giderilmemesi hastayı tedirgin etmemeli, bir sonraki seansta sonuç alacağına dair bilgilendirilmelidir. Uygulamayı iki seferde tamamlamak, hastanın daha orantılı, sağlıklı ve estetik bir görünüm kazanmasını sağlamak içindir.
Dolgu uygulamaları anında etki elde etmemizi sağlayan işlemlerdir. Gülme çizgileri doldurulduktan hemen sonra ağız kenarındaki derin çizgiler silikleşir fakat dolgunun oturması biraz daha uzun zaman alır.
Nazolabial Dolgu Öncesi Dikkat Edilmelidir?
Nazolabial bölge enjeksiyonları öncesi nazolabial çizgi belirginleşmesinin yanak sarkması mı yoksa yapısal nedenlerle mi olduğu iyi ayırt edilmeli ve nazolabial çizgi tedavisi planlaması nedene yönelik gerçekleştirilmelidir.
Nazolabial Dolgu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Bu uygulama doğru ve eksiksiz yapıldıktan birkaç gün sonra etkileri görülmeye başlamaktadır. İşlemden oldukça kısa bir süre sonra kişiler günlük yaşamlarına kaldıkları yerden devam edebilirler. Fakat operasyon sonrasında hastaların dikkat etmesi gereken önemli hususlar da bulunmaktadır.
- Bu uygulamaların ardından yaklaşık bir gün boyunca cilde herhangi bir kozmetik ürününün sürülmemelidir.
- Özellikle yüz bölgesinde bulunan kasların zorlanmasına sebep olacak ağır materyallerin kaldırılmasından kaçınılmalıdır. İlk zamanlarda aşırı derecelerde mimik hareketleri yapılmamalıdır.
- Uygulamada yapıldıktan sonra en az 10 gün boyunca cilt aşırı sıcak ya da aşırı soğuk ortamlara maruz bırakılmamalıdır. Bu evrede spa, sauna gibi yerlere de gidilmemelidir.
Bu konulara dikkat edilmesindeki amaç işlem gören bölgenin hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamaktır. Bu işlemden sonra hastaların hassas bir döneme girdikleri unutulmamalı ve bu kişilere ani tepkiler verilmemelidir.
Nazolabial Dolgu Ne Zaman Etkisini Gösterir?
Nazolabial dolgu enjeksiyonu sonrası etki hemen görülmektedir. Fakat enjekte etkilerinin geçmesi ve dolgunun enjekte edildiği bölgeye tam olarak oturması yaklaşık olarak 2 hafta gibi bir sürede gerçekleşir. 2 haftanın sonunda dolgu yüze oturur, mimiklerle uyumlu hale gelir ve son derece doğal bir tazelenme, gençleşme elde etmiş oluruz.
Dolgu etkisinin görülme hızı kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Ancak ortalama 2 hafta sonra hastalar yüzlerindeki dolgu etkisi ve elastikliğin farkına varırlar.
Nazolabial Dolgu Ne Kadar Kalıcıdır?
Nazolabial dolgunun kalıcılık süresi kişiden kişiye göre değişmektedir. Uygulama yapılan hastalarda gözlemlenen kalıcılık süresi ortalama 12 - 18 aydır. Bu süre kişinin bulunduğu çevresel koşullara, dolgu maddesinin kalıcılığına ve sigara kullanımına göre azalır ya da artar. Etkinin sürekli olarak kalması isteniyorsa gülme çizgileri tekrar belirgin olmadan önce nazolabial dolgu uygulamasının tekrarlanması gerekir.
Nazolabial Dolgu Yan Etkileri Nelerdir?
Yapılan nazolabial dolgu işlemlerinin bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur. Nazolabial bölge damar yapısı açısından zengin bir bölge olması nedeniyle uygulama sonrası ciltte hafif morarma, kızarıklık ve ödem sıklıkla görülebilmektedir. Ancak bu yan etkiler beklenen ve normal kabul ettiğimiz yan etkilerdir. Birkaç gün içinde tamamen iyileşir.
Nazolabial dolgu ile ilgili en merak edilen sorulardan biri de bu dolgunun mimik kaybına neden olup olmadığıdır. Bu dolgu mimik çizgilerine uygulanır. Ancak mimikleri kısıtlayıcı etki göstermez. Bu sebeple bu dolguyu yaptıran kişilerde herhangi bir mimik kaybı görülmeyecektir.
Kıbrıs Nazolabial Dolgu Fiyatları Nedir?
Nazolabial dolgu fiyatları kullanılan ürünün kalitesine, nazolabial dolgu miktarına ve yapılan yere göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle kişiye özeldir. Kıbrıs Nazolabial dolgu fiyatı için +90 (392) 365 55 56 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.